Recept


Klassiska frasvåfflor

Ett klassiskt gott recept på frasvåfflor, denna smet innehåller inte ägg så att våfflorna blir riktigt frasiga. Tillagningstiden är 30 minuter och det blir ungefär 7-10 våfflor beroende på våffeljärnets storlek. Detta är ett så kallat grundrecept som du har möjlighet till att ändra så som t.ex. lägga till hackade nötter i smeten.

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt (här gÃ¥r det att experimentera)
  • 4 dl mjölk

Tillbehör: valfritt

  • Vispgrädde
  • Glass – t.ex. gammaldags vaniljglass
  • Sylt – blÃ¥bärssylt?
  • Bär – t.ex. hallon eller blÃ¥bär
  • Florsocker

Så här gör du:

Första du bör göra är att smälta smöret för att sedan låta det svalna av innan användning.

Ta en handvisp och en skål, blanda i vetemjöl, salt och bakpulver.

Ta hälften av mjölken och vispa ner det till en jämn smet, ta sedan den resterande mjölken samt smöret och vispa ner det.

Nu är det dags att sätta på våffeljärnet och glöm inte pensla på lite smör på järnet innan du gör din första våffla.

Sen för varje våffla bör du röra runt i smeten innan du lägger på en ny laddning.