Gjutjärn

Många personer är glada i våffeljärn av gjutjärn och många vittnar om att det är det bästa sättet för att få riktigt frasiga våfflor. Det finns lite olika anledningar till varför man skulle vilja använda ett våffeljärn av gjutjärn bland annat slipper man helt gifterna som teflon utsöndrar.

Visst är teflon giftigt vilket det har visat sig i många vetenskapliga rapporter men vi anser inte att det är något problem eller direkt farligt med tanke på att dessa våffeljärn ej används dagligen. När det kommer till vanliga stekpannor så skulle vi aldrig rekommendera teflon då dessa används betydligt oftare, antagligen dagligen.

Dessa gjutjärn är ganska otympliga att använda hemma i köket men det finns ett väldigt bra användningsområde för dessa d.v.s ute i naturen. Ett annat tips är att använda gjutjärnet direkt på grillen i trädgården.

Bagaren & Kocken säljer ett i gjutjärn av märket Skeppshult som håller väldigt bra kvalitet och kommer antagligen hålla livet.

KitchenTime - 399 :- Fri frakt (inklusive praktisk påse)

Ute i naturen

Många friluftsmänniskor använder dessa gjutjärn när de är ute på vandring eller när de paddlar och det sist nämnda är nog det bättre alternativet då vikten inte spelar så jätte stor roll.

Aldrig smakar en frasig våffla så bra utomhus efter en hård dag av paddling, starta en eld, plocka fram behållen som har färdig smet, fyll våffeljärnet med smet och in med det i elden och du har en frasig våffla efter ett par minuter.

Att bära runt på ett våffeljärn i gjutjärn är kanske inte det bästa vid lång vandring men vid andra aktiviteter i naturen lämpar sig denna typ av våffeljärn sig väldigt bra när man inte har tillgång till el.

Färska våfflor ute i naturen är oslagbart.