Åviken Nobless 906 Våffeljärn Dubbelt

Rekommenderas varmt

KitchenTime.se - 519:- sek
Fri frakt

Åviken är ett gammalt men bra märke som har funnits länge i branschen och har gjort flera väldigt bra våffeljärn de senaste 60 åren från solida våffeljärn i gjutjärn till det nu mer populära teflonjärnen.

Åviken Nobless är ett av de bästa våffeljärnen jag har provat de senaste åren men tyvärr finns inte detta järn med i några tester, men personligen så är nu detta min favorit.

Med hela 1600 watt styrka ger det ordentligt frasiga våfflor relativt snabbt men lite beroende på vad för recept som används men vid ett klassiskt recept för frasiga våfflor blir de snabbt färdiga.

Något som ger detta våffeljärn ett litet minus är uppvärmningstiden som tar mellan 6-7 minuter innan järnet är klart att användas. Uppvärmningsfasen är inte så mycket långsammare än många andra populära våffeljärn dock hade man kunnat önska att det var något kortare.

Gräddningstiden är dock endast två minuter.

Våfflorna får en fin frasig yta och med en väldigt jämn färg på våfflorna vilket gör detta våffeljärn till ett av de absolut bästa alternativen i dag.

Åviken har alltid gjort ordentliga våffeljärn och Noblessjärnet är inget undantag och för bästa resultat så är plattan gjuten av aluminium med så kallad non-stick beläggning.

Gjuten aluminium är alltid bättre än pressad.