Belgiska våffeljärn

Vem har inte smakat en helt underbar belgisk våffla? dessa är betydligt tjockare samt matiga än en vanlig våffla och har ett mönster som går att fylla med sylt eller som de gör i Belgien med choklad. Ursprungligen kommer denna typ av våfflor från Bryssel där de oftast säljs vid olika gatstånd eller vagnar. Florsocker på våfflan är inget ovanligt eller chokladsås och vispgrädde.

För att kunna skapa dig egna Belgiska våfflor behöver du ett Belgiskt våffeljärn som kan grädda våfflan på ett bra sätt så den inte blir för lös, den ska i alla fall vara lite frasig.

Tyvärr måste du lägga lite mer pengar för att kunna få ett bra våffeljärn. En idé kan vara att köpa en billigare modell som ett första järn för att se om detta är något som passar dig. Eller så kan du köpa ett för ungefär 800:- och skulle det inte vara något för dig så går det ju alltid att sälja det på blocket eller på tradera.

Om du där emot blir riktigt inbiten med att göra Belgiska våfflor finns det betydligt lyxigare men även mer professionella våffeljärn att välja mellan. Det bästa våffeljärnet som går att köpa på den svenska marknaden är KitchenAid våffeljärn vilket är det bästa du kan komma över som vanlig konsument. Detta järn kostar dock betydligt mer än vad genomsnittskonsumenten vill betala för ett våffeljärn.


Vi rekommenderar

NOVA Retro Belgiskt våffeljärn

Detta är en riktig storsäljare och är bara lite dyrare än ett vanligt traditionellt våffeljärn som kommer med så kallad non-stock beläggning. Det ingår även en funktion så du får bestämma själv om du vill ha mjuka våfflor eller så kallat crisp (frasig).

Ett väldigt prisvärt våffeljärn för Belgiska våfflor.

Tyvärr har detta våffeljärn utgått och säljs inte längre en vi är på jakt efter ett nytt att recensera.