Ã…viken 904

Bäst i test

KitchenTime.se - 439:- sek
Fri frakt

Även om detta järn tar lite längre tid i uppvärmningsfasen så gräddar den väldigt fina och frasiga våfflor samt att den gyllenbruna färgen blir jämn och fin på våfflan.

En signallampa som indikerar att våfflan är färdig finns inte så du måste själv hålla koll på när våfflan är klar. Detta är dock en funktion som till 90% aldrig är helt pålitligt på ett våffeljärn och det gäller även de allra dyraste. Men det ger en fingervisning om att våfflan är på väg att bli klar vilket räcker för de flesta personer.

Designen är riktigt bra på det här våffeljärnet som har ett redigt handtag som man inte bränner sig på när järnet väl har blivit varmt.

Utformning av våffeljärnet gör att det även går att ställa den upp på högkant när det är dags att plocka undan den.

Något som de flesta tester ger minus på är att där ej finns ett reglage att reglera värmen på vilket flesta av oss inte behöver då vi vill kunna grädda så fort som möjligt. Så det här avseendet är det en ganska så onödig funktion då man oftast kör på max värme vid gräddning.

Är du efter ett enkelt men ett säkert kort så är detta våffeljärn helt klart rätt val. Ett stort plus är att priset är väldigt överkomligt jämfört med många andra sämre våffeljärn.